Sieraden: Zijn zilveren of gouden leuker?

Draag je veel sieraden en wil je een setje nieuwe oorbellen, een nieuwe armband of ketting? Bij Wereldse Juwelen kun je mooie sieraden uitkiezen die ook nog eens handgemaakt zijn. Maar hoe kies je nu de juiste sieraden uit, doe je dit in combinatie met een speciale outfit of ga jij voor sieraden die je altijd kunt dragen. Daarbij is dan nog een vraag over de kleur, ga jij voor de gouden of voor de zilveren sieraden?

Wat past het best?

Om te bepalen welke kleur sieraden het best bij jou past, kun je een aantal testjes doen. Wanneer je al weet welke kleur je het mooist vindt of welke kleur je al hebt in je sieraden assortiment, kun je natuurlijk gewoon dezelfde kleur aanhouden. Maar om even terug te komen op de testjes. Als eerst kun je kijken naar welke kleur je aderen hebben in je pols. Is dit groen? Dan passen de warme kleuren heel goed bij jou zoals goud. Wanneer je aderen er gewoon blauw uitzien, ben jij meer een type voor koelere kleuren. Denk hierbij dan aan de zilveren sieraden. Ook zijn er nog twee andere methodes, namelijk kijken naar je haarkleur en kijken naar de kleur van je kleding. Als jij bruin haar hebt, zal goud jou beter staan en wanneer je blond bent, zal zilver dus beter staan. Als laatste kun je dan kijken naar welke kleding je draagt. Zijn dit warme of koele kleuren? Kies welke kleur het best bij jou past en aan de hand daarvan, kijk je welke sieraden daarbij passen. 

Kleuren combineren

Misschien denk je wanneer je dit leest dat je gouden en zilveren sieraden niet kunt combineren. Vaak zie je dit ook niet terugkomen en wanneer je het vraagt aan anderen, zullen ze vaak zeggen dat het niet echt bij elkaar past. Toch kun je deze twee kleuren met elkaar combineren, maar hoe dan? Ga in ieder geval voor wat kleinere sieraden, zo blijft namelijk de hele look rustig en is niet gelijk duidelijk dat je verschillende kleuren draagt. Blijf ook vooral bij één stijl. Kies hierbij een stijl die het best bij jou past en ook dit zal zorgen voor een rustige look. Als laatste is het wel belangrijk dat je let op de balans tussen de kleuren. Wanneer je alleen maar gouden sieraden draagt en er zit er eentje tussen die zilver is, zal dat ongetwijfeld erg opvallen. Zorg dan ook dat je van allebei de kleuren een aantal sieraden draagt om ook zo een geheel te houden.