De voordelen van wasbare luiers voor de gevoelige huid van een baby

De wasbare luiers zijn sinds een paar jaar steeds populairder geworden op de markt en zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. De wasbare luiers omvatten een aantal grote voordelen waar wegwerpluiers vaak tegenaan lopen. Het is milieuvriendelijker, het is op de lange duur goedkoper, het is erg aan te raden materiaal voor baby’s met een gevoelige huid en het kost jou niet meer tijd in beslag. Genoeg redenen dus om de tijd te nemen om jezelf in te lezen over of wasbare luiers jouw nieuwe aankoop moeten zijn.

Het ontwerp van de wasbare luiers

Iedereen die kinderen heeft zal weten hoeveel luiers er wel niet in een dag, week en maand doorheen gaan. De klassieke wegwerp luiers die wij al decennia gebruiken hebben keer op keer bewezen dat ze niet optimaal werken. Veel baby’s krijgen uitslag of irritatie op de huid en de luiers zijn een grote investering om iedere week weer in te moeten slaan. Door gebruik te maken van wasbare luiers hoef jij je hier geen zorgen meer over te maken. Deze luiers zijn namelijk herbruikbaar, waardoor je ze keer op keer en maand na maand weer opnieuw kan gebruiken. Bij Billenboetiek vind je een ruim assortiment van wasbare luiers die voorzien zijn van vrolijke printjes, natuurlijke materialen en verschillende maten.

Het gemak

Een fabel is dat de moderne wasbare luiers meer tijd in beslag nemen en meer werk kosten tijdens het verschonen. Dit is echter niet de waarheid. Wasbare luiers zijn net zo gemakkelijk in het gebruik als klassieke wegwerpluiers. Wanneer jij de luier verschoont leg jij hem gewoon aan de kant en geef je jouw baby een nieuwe wasbare luier. Wanneer jij tijd hebt om wasjes te draaien, geef je de luiers een wasbeurt zodat ze daarna weer klaar zijn voor gebruik.

Het draagcomfort voor jouw baby

Een van de belangrijkste factoren die jij moet meenemen in jouw keuzen, is het draagcomfort voor jouw baby. Je wilt immers dat jouw baby geen pijn heeft of geïrriteerde huid krijgt door de luier. Er worden dagelijks veel klachten gemeld over baby’s die slechte reacties krijgen door het gebruik van wegwerpluiers. De stof irriteert de huid door het schuren en creëert daardoor rode en pijnlijke plekken op de huid. Ondanks dat er wegwerpluiers bestaan die vrij zijn van parfum, kleurstoffen, latex of chloor, blijft het een onzekerheid of jouw baby na een paar keer dragen een reactie krijgt of niet. Door het dragen van wasbare luiers die zijn gemaakt van natuurlijke materialen, zoals katoen, hoef jij je hier geen zorgen over te maken. Het is echter altijd belangrijk dat je zorgt dat jouw baby niet te lang rondloopt in een vieze of natte luier.

Billenboetiek | Voor alle soorten wasbare luiers.

Het prijsverschil

Het kopen van wasbare luiers is een aankoop die je eenmalig hoeft te doen. Zodra jij jouw voorraad aan wasbare luiers hebt, ben jij voorzien voor het leven. Ondanks dat het op het begin lijkt op een duurdere investering, omdat één wasbare luier meer kost dan één wegwerp luier, zal je op de lange duur gemakkelijk duizend euro of meer besparen. Deze besparing loopt zelfs nog meer op als je kiest voor een milieuvriendelijke wasbare luier.